Iris d'Hont

Iris d'Hont

Advocaat

Altijd een luisterend oor bieden

Tijdens haar rechtenstudie in Tilburg werkte Iris als juridisch medewerker op een klein advocatenkantoor in haar geboortestad Terneuzen. Daar heeft zij het vak leren kennen en heeft zij de keuze gemaakt om af te studeren op het personen- en familierecht. Haar scriptie heeft zij gewijd aan het verplichte karakter van het ouderschapsplan in echtscheidingsprocedures.

Na haar afstuderen in 2011 is zij teruggekeerd naar ‘’het Zeeuwse’’, waar zij enkele jaren op een middelgroot advocatenkantoor heeft gewerkt. Daar heeft zij de nodige proceservaring opgedaan en heeft zij zaken behandeld op meerdere rechtsgebieden.  

Binnen Gimbrère Advocaten houdt zij zich sinds eind 2015 voornamelijk bezig met het strafrecht en daarnaast met het personen- en familierecht en bestuursrecht. Ook is zij gespecialiseerd in jeugdstrafzaken en civiel jeugdrecht waaronder gedwongen uithuisplaatsingen.

Het geeft Iris voldoening dat zij in haar werk als advocaat mensen kan helpen met het oplossen van verschillende problemen. Zelfs in haar vrije tijd houdt zij zich bezig met het oplossen van geschillen. Zij is gecertificeerd buurtbemiddelaar.

Zij typeert zichzelf als klantvriendelijk, positief en stressbestendig.

 

Lidmaatschappen:

Vereniging de Jonge Balie Breda-Middelburg, voormalig bestuurslid

De Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten

Lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten

 

Specialisaties

  • Echtscheiding & Mediation
  • Misdrijven & Overtredingen
  • Strafrecht

Blog/Publicatie